De Anatomische Les

EEN TRADITIONELE KLEURPOTLOOD EN AQUAREL ANATOMISCH PORTRET
Er is zoveel schoonheid in de menselijke anatomie. Dit portret van een jonge vrouw toont enkele van de onderliggende anatomische structuren van haar hoofd en nek en onthult wat anders onzichtbaar zou zijn voor het blote oog. Het proces van het maken van dit stuk wordt hieronder kort beschreven.
Als eerste maak ik in potlood een schets van de vrouw zelf. Vervolgens schets ik met behulp van een licht tablet de onderliggende anatomie op een nieuwe pagina printpapier bovenop de eerste schets. Anatomie varieert een beetje van persoon tot persoon, dus dit is een heel goede oefening om te tekenen op basis van wat je kunt zien (oriëntatiepunten op het oppervlak) en het onzichtbare in te vullen op basis van referenties.
Toen de schetsen gemaakt waren en ik tevreden was met de anatomie, begon ik de schetsen over te brengen om aan de definitieve tekening te beginnen. De uiteindelijke tekening bestond uit een laag waterverf, een laag waterverfpotlood en enkele lagen kleurpotlood. Van het schilderij is een limited edition print gemaakt, die in mijn webshop te vinden is.
NIEUWSGIERIG NAAR MEER?
Klik op een van de afbeeldingen hieronder om meer van mijn medisch illustratie werk te zien.
Back to Top