Botanische baby mixed media tekening

Elke dag tijd te besteden aan tekenen of schilderen; het liefst zou ik er een gewoonte van maken. En sinds 2021 doe ik dat dan ook! Deze aquarel en kleurpotlood illustratie is het eerste resultaat. Neem hieronder een kijkje achter de schermen bij het maken van deze medische illustratie.
1. De tekening van de bloemenfoetus schetsen
Zoals de meeste van mijn projecten, begon dit project met een schets. Ik gebruikte mijn favoriete potlood, de Prismacolor Col-erase en schetste op printerpapier. In 2020 werkte ik voor een e-learning module aan enkele illustraties van placenta previa en vond het (digitaal) tekenen van foetussen zo leuk dat het een van de eerste onderwerpen was die in me opkwamen.
Toen ik eenmaal een brede greep had op wat ik wilde schilderen, heb ik de schets op aquarelpapier overgebracht en verder verfijnd.
2. Aquarel lagen van de botanische baby tekening
Toen de schets voldoende uitgewerkt was, begon ik de eerste lagen aquarel verf aan te brengen. Een impressie van het proces is te zien in deze kleine gif. Voor de volledige timelapse van het aquarelgedeelte van de illustratie, klik hier.
3. Kleurpotlood rendering van de botanische baby tekening
Nadat ik de meeste vormen met waterverf had aangegeven, heb ik ze verder verfijnd en met kleurpotloden gedetailleerder aangebracht. Hier besteed ik het meeste tijd aan, het is ook het meest bevredigende deel van het proces; alles komt samen. Klik hier voor een video van het proces.
4. Kunst prints maken
De uiteindelijke medische illustratie werd ingescand om te worden gedigitaliseerd. Van de illustratie zijn hoogwaardige A4 art prints gemaakt, die te koop zijn in mijn webshop. De print is gemaakt op A4 Canon Pro Premium Matte-papier, dat een gladde textuur heeft met een warme witte tint voor die extra speciale prints zonder de reflecterende glans. Dit zwaargewicht papier voelt stevig aan met een uitstekende vlakheid van hoge kwaliteit. Het is geoptimaliseerd voor gebruik met mijn printer, een Canon PIXMA Pro-fotoprinter, en biedt een uitzonderlijke beeldkwaliteit en een lange levensduur. Het biedt goede weerstand tegen vervaging.
Deze prints van medisch botanische illustraties zijn een mooie aanvulling op het (thuis)kantoor, studeerkamer, slaapkamer of woonkamer van een (aanstaande) arts, medisch student, verpleegkundige of bioloog. Een geweldig cadeau om de dokter in je leven of jezelf cadeau te doen. En het is ook nog eens een heerlijk persoonlijk en uniek cadeau voor een babyshower! Interesse in het kopen van een print? Klik op onderstaande knop en je komt in de webshop.
NIEUWSGIERIG NAAR MEER?
Klik op een van de afbeeldingen hieronder om meer van mijn medische illustraties te bekijken.
Back to Top