Hi! 
Mijn naam is Anna Sieben. Ik ben medisch en wetenschappelijk illustrator gevestigd in Leeuwarden en de persoon achter Sieben Medical Art. 
Ik werk op het grensvlak van kunst en wetenschap en vertaal belangrijke wetenschappelijke inzichten in visuals op een manier die duidelijk, mooi en wetenschappelijk accuraat is.

Tijdens mijn studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen was ik gefascineerd door de modellen, animaties en illustraties die werden gebruikt om ziektes en lichaamsprocessen uit te leggen aan patiënten of om studenten op te leiden. Ik realiseerde me dat ik deel wilde uitmaken van het proces van het visuele overbrengen van een medisch verhaal. Hiervoor ben ik . Medical Art gaan studeren aan de Universiteit van Dundee. Hierna heb ik sinds 2017 als medisch illustrator gewerkt.
WERKERVARING

2019 - ...          
Medisch en wetenschappelijk illustrator bij Sieben Medical Art

2017 - 2019
Medisch illustrator bij het WIOO onderwijsinstituut bij het Universitair Medisch Centrum Groningen: het creëren van visueel online lesmateriaal voor studenten van de medische faculteiten.

2018
Gastspreker en co-organizer voor een Medical 3D Modeling postgraduate cursus, Universidad de la Republica Uruguay

2016
Stage: Medisch illustrator en Educatieve Resources Ontwikkelaar bij de Tandheelkunde faculteit van University of Dundee
ACADEMISCHE ACHTERGROND

Certificate in natural history illustration
University of Newcastle, Australia, 2018

MSc Medical Art (Distinction)
The University of Dundee, 2015-2016

Bachelor of Medicine
University of Groningen, 2012-2015
in de media
Interview Het Snijvlak
Linda Köke interviewde mij over mijn werk als medisch illustrator, medische wetenschap en kunst en schreef er een artikel over op haar blog Het Snijvlak.​​​​​​​
Women on Sketchfab Blogpost
Sketchfab nodigde mij uit om de inaugurele blogpost te schrijven voor een nieuwe serie, die vrouwelijke kunstenaars in de community highlight.
Auteurs interview, Journal of Visual Communication in Medicine
Een interview over mijn werk met interactieve 3D modelen en het artikel dat de IMI Taylor & Francis Award won.
Histologie in 3D: development of an online interactive student resource on epithelium
Dit wetenschappelijk artikel, gepubliceerd in Journal of Visual Communication in Medicine, is gebaseerd op mijn afstudeerproject voor de MSc Medical Art en beschrijft de ontwikkeling en initiële evaluatie van de resource.
MIJN WERKPROCES
Mijn eerste stap zal zijn om het onderwerp te bestuderen en ervoor te zorgen dat ik de informatie begrijp. Deze kennis wordt vervolgens vertaald in een visueel verhaal; Ik begin met schetsen. Een ruwe schets stuur ik naar je op ter beoordeling, zodat we het grote geheel kunnen vastleggen.
Feedback op de eerste schets wordt verwerkt in een ruwe eerste versie van het werk. Ook hier kan feedback op gegeven worden. Dit keer ligt de nadruk van de feedback ook op de details. Afhankelijk van de complexiteit van het project kunnen er meer revisierondes aan de tijdlijn worden toegevoegd.

PRIJZEN
Mijn prijzen zijn gebaseerd op de vereisten van een project. Elk project is uniek en heeft zijn eigen doelstellingen. Om een ​​offerte te kunnen maken, wil ik het project begrijpen en weten waar je naar op zoek bent. Enkele van de factoren die de prijs van een project bepalen, zijn de complexiteit van een kunstwerk, de complexiteit van het onderwerp, het licentietype, de deadline en het aantal benodigde revisierondes. Offertes en voorstellen kunnen worden afgestemd op beschikbare budgetten.
Neem gerust contact op, een vrijblijvend kennismakingsgesprek is uiteraard gratis.

LICENTIE
Als auteursrechthebbende van mijn werk verkoop ik niet altijd het werk zelf, maar vaak een licentie om het werk in opdracht te gebruiken, onder overeengekomen voorwaarden.
Deze licentie kan betrekking hebben op een bepaald type media (bijv. alleen print), tijdsperiode (bijv. voor een beperkte tijd of voor altijd), doel (bijv. commercieel of niet-commercieel), toegang (bijv. exclusief of niet-exclusief gebruik), of geografisch gebied. De licentie kan ook andere bepalingen bevatten, bijvoorbeeld met betrekking tot toekomstige wijziging van het materiaal.
Er zijn veel opties beschikbaar en de prijs zal variëren afhankelijk van het bereik en de waarde van de licentie.
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe projecten, freebies en acties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief door op onderstaande knop te klikken.
Back to Top