Anesthesiologie proefschrift ontwerp

MEDISCH PROEFSCHRIFT OMSLAG ILLUSTRATIE EN ONTWERP VOOR INGE BOOTSMA
Tijdens haar PhD werkten Inge Bootsma en ik al samen aan het creëren van elegante en effectieve figuren voor publicaties die ze aan het schrijven was. De illustraties zijn hier te vinden. Ik heb genoten van het maken van de afbeeldingen en de samenwerking met zowel Inge als haar collega's, dus ik ontwierp graag de omslag van haar proefschrift; een boekomslag die haar persoonlijkheid en haar onderzoek weergeeft!
Samen verkenden we een paar verschillende ideeën en kozen er één uit; een doorlopende lijntekening van een hart met een pulmonaal arterie katheter. Ik ben begonnen met het maken van eerste schetsen. Toen Inge feedback had gegeven op de schetsen, heb ik wat kleurtesten gemaakt zodat we makkelijk konden bepalen met welk kleurenpalet we precies zouden gaan werken. Vervolgens werden de schetsen gefinaliseerd tot een definitief ontwerp, een bijpassende bladwijzer gemaakt en een andere versie van de illustratie die op elke hoofdstukpagina geplaatst kon worden.
INGE OVER DE SAMENWERKING:
Na al die jaren aan mijn scriptie gewerkt te hebben, wilde ik dat het omslagontwerp van deze scriptie iets bijzonders zou worden. Uit een eerdere samenwerking wist ik dat Anna de perfecte persoon was om een geweldige omslag te maken. Anna nam de tijd om de reikwijdte van mijn proefschrift en mij als persoon te begrijpen en gaf me een paar geweldige voorstellen om uit te kiezen. Tijdens het proces kon ik altijd rekenen op geweldige input, goede ideeën en snelle en vriendelijke communicatie.
Het resultaat is absoluut geweldig en alles waar ik op hoopte. Het past perfect bij mijn onderzoek en mij als persoon. Ik kan het werken met Anna absoluut aanbevelen; iedereen die een (medische) illustrator nodig heeft, hoeft niet verder te zoeken!

Nieuwsgierig geworden naar Inge's thesis? Klik op de knop om hem te lezen:
NIEUWSGIERIG NAAR MEER?
Klik op een van de afbeeldingen hieronder om meer van mijn proefschrift ontwerpen te zien.
Back to Top