EEN PROEFSCHRIFT OMSLAG DIE IN HET OOG SPRINGT
Het omslag van een proefschrift is het eerste wat mensen zien. Het vertelt de lezer waar het proefschrift over gaat en zet zo de toon. Het kan nieuwsgierigheid opwekken en lezers prikkelen om in een onderwerp te duiken.

Een tijdje geleden nam Randy van Dijk contact met mij op om de cover voor zijn promotieboek te ontwerpen, evenals een bijpassende uitnodiging, bladwijzer en scriptiepagina. Randy had al een paar ideeën over hoe hij de omslag eruit zou willen zien; samen hebben we die verder verkend en besloten om er één tot een eerste schets uit te werken.
De eerste schets is hieronder weergegeven. Een eerder gemaakte traditionele anatomische tekening (ook hieronder weergegeven) vormde de basis van de illustratie. Hij werd verder digitaal doorbewerkt. Na feedback op de schets en het kleurenpalet heb ik een eerste versie van de omslag gemaakt. De definitieve voorkant is ook hieronder te zien. Nadat de omslag definitief was, werden een bijpassende bladwijzer, uitnodiging en stellingen pagina ontworpen, evenals een andere weergave van de illustratie voor gebruik op hoofdstukpagina's. Op verzoek werden ook hoogwaardige kunstafdrukken van de illustratie gemaakt.
Nieuwsgierig naar Randy's thesis? Klik op de knop hieronder om hem te lezen.
De eerste schets voor het proefschrift omslag van Randy van Dijk
De eerste schets voor het proefschrift omslag van Randy van Dijk
De initiële tekening, die ik eerder had gemaakt, en waar het ontwerp op is gebaseerd.
De initiële tekening, die ik eerder had gemaakt, en waar het ontwerp op is gebaseerd.
De uiteindelijke voorkant van het proefschrift.
De uiteindelijke voorkant van het proefschrift.
Interesse in een persoonlijk en origineel proefschriftontwerp?
Op zoek naar een omslagontwerp dat zowel bij jou als persoon als bij je onderzoeksonderwerp past?
Of je nu al een duidelijk beeld hebt van hoe je ideale omslag er uit zou zien of nog op zoek bent naar inspiratie; Ik help je graag om de cover te creëren die jouw onderzoek verdient. Samen nemen we je wensen onder de loep en creëren we een omslag die bij jou en je scriptie past.
Ik kan ook een bladwijzer, uitnodiging en stellingen pagina voor je ontwerpen en bijpassende kunst prints, die geweldige cadeaus zijn.
NIEUWSGIERIG NAAR MEER?
Klik op een van de afbeeldingen hieronder om meer van mijn proefschrift ontwerpen te zien.
Back to Top